Konkurs i nagrada BBO

KONKURS ZA NOVINARSKE NAGRADE

„BILJANA BOSNIĆ OGNJENOVIĆ“

Fondacija „Biljana Bosnić Ognjenović“ objavljuje konkurs za nagrade  „Biljana Bosnić Ognjenović“.  Nagrade se dodeljuju  za najbolje napisane putopise  o destinaciji  u Republici Srbiji i za najbolje napisane putopise o Egiptu.

Prva nagrada koju dodeljuje Fondacija za najbolje napisan putopis  o destinaciji u Srbiji je novčani iznos od 100.000,00 RSD  i  plaketa.

Pravo da  konkurušu  imaju  studenti  i  novinari  starosti  od  20  do  34. godine.

Druga nagrada  koju dodeljuje Fondacija u saradnji sa firmom Polaris iz Sarajeva, za najbolje napisan putopis o destinaciji u Republici Srbiji je noćenje na Zlatiboru ili Jahorini (po izboru dobitnika) i luda vožnja kvadovima.

Pravo da konkurišu imaju svi avanturisti, ljubitelji lepe reči i putopisa.

Ove godine, u saradnji Fondacije sa ambasadom Arapske Republike Egipat  dodeljuju se još dve specijalne  nagrade „Biljana Bosnić Ognjenović“, za najbolje napisane putopise o Egiptu. Radni naslov putopisa je “Egipat u očima Srbije”.

Prva specijalna nagrada  se sastoji od plakete i putovanja u Egipat na sedam dana, u periodu od avgusta do novembra 2020. godine (uključeni  su  prevoz i smeštaj).

Pravo da konkurišu imaju studeniti novinarstva i novinari.

Druga specijalna  nagrada je, takođe, plaketa i putovanje u Egipat na sedam dana, u periodu od avgusta do novembra 2020. godine.

Pravo da konkurišu imaju studenti od 17 do 23 godine, svih univerziteta u Republici Srbiji.

 

Prijave na konkurs  (putopise sa 3 do 4  fotografije)    slati na Mejl adresu: konkurs@bbofondacija.com    do 21.06.2020. godine.

 

Radovi koji konkurišu ne smeju biti već objavljivani niti nagrađivani.

Prijave će biti šifrovane i kao takve dostavljane stručnom žiriju.

Najbolji radovi će biti proglašeni 15.07.2020. godine.

Svečano uručenje nagrada će biti održano  21.07.2020. godine u rezidenciji ambasadora Egipta.

Pravilnik

Pravilnik o dodeli novinarske nagrade možete preuzeti ovde

Konkurs

Tekst konkursa za  novinarsku nagradu možete preuzeti ovde

 

BBO Fondacija – SAOPŠTENJE

21.07, sa početkom u 16h, putem Zoom platforme, održana je online ceremonija svečane dodele nagrada “Biljana Bosnić Ognjenović” za najbolje putopise o Srbiji i Egiptu. Ceremoniji su prisustvovali članovi diplomatskog kora, takmičari, predstavnici medija, Biljanini prijatelji i

21.07, sa početkom u 16h, putem Zoom platforme, održana je online ceremonija svečane dodele nagrada “Biljana Bosnić Ognjenović” za najbolje putopise o Srbiji i Egiptu.

Ceremoniji su prisustvovali članovi diplomatskog kora, takmičari, predstavnici medija, Biljanini prijatelji i članovi Biljanine porodice.

Pobednike su proglasili Nj.E. ambasador Egipta, gospodin Amr Aljowaily i dr Miloš Starović, direktor Banc of America.

Prvo mesto za najbolji putopis o Srbiji, novčanu nagradu od 100.000,00 RSD, podelile su Katarina Tomović za putopis “Oblaci koji žive samo nad Dunavom” i Dolores Vukanović za putopis “Naš Beograd dušu ima”.

Specijalne nagrade ambasade Egipta – putovanje u Egipat na 7 dana, osvojili su, novinarka “Večernjih novosti”, Aleksandra Mikata i Miloš Todorović, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Fondacija “Biljana Bosnic Ognjenovic”, dodelila je još tri specijalne nagrade koje su osvojili:

Maksim Ristić, za “Putopis putnika namernika”, dobio je nagradu firme Polaris iz Sarajeva – noćenje na Zlatiboru ili Jahorini i vožnju kvadovima.

Thiago Ferreira, za tekst “Šta me je Srbija naučila”, osvojio je vikend u Royal spa hotelu u Banji Koviljači.

Milica Brković, za tekst “Sa Ovčara i Kablara pesma stara” dobila je priliku da i njen tekst bude objavljen u časopisu “Turistički svet”.

 

Takođe, svi pobednički radovi će biti objavljeni u časopisu “Turistički svet”.

 

Stručni žiri pri izboru pobedničkih radova bili su: Ljiljana Rebronja, osnivač i glavni odgovorni urednik časopisa “Turistički svet”, Dragan Bosnič, fotoreporter i pisac i dr Branko Rakić, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Svečano uručenje nagrada i plaketa biće održano krajem septembra, na Svetski dan turizma, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, u rezidenciji Njegove ekselencije, gospodina Aljowaily-a.